home > acties > gered gereedschap

Formido Surhuisterveen is al enige tijd aangesloten bij de stichting Gered Gereedschap. Dit houdt in dat als u nieuw gereedschap nodig heeft, u het oude bij ons in een inzamelbak kunt doen. Dit oude gereedschap wordt dan door gered gereedschap opgeknapt en naar projecten in de derde wereld gestuurd. Dit doen wij omdat wij graag ons steentje bijdragen aan de zelfredzaamheid van deze landen. Op deze manier krijgt uw oude gereedschap een tweede kans en helpt u de derde wereld ook.


Gered Gereedschap

Stichting Gered Gereedschap is een landelijke vrijwilligersorganisatie die gereedschap inzamelt, opknapt en op aanvraag verstuurt naar ontwikkelingsprojecten. Op veel plaatsen in de wereld is het niet makkelijk om aan gereedschap te komen. Of je nu stoelen maakt, kleding naait of huizen bouwt; goed gereedschap is een eerste vereiste om er ook daadwerkelijk je brood mee te kunnen verdienen.


Vraag en aanbod

In veel landen moet gereedschap geïmporteerd worden. Dat maakt de aanschaf van gereedschap tot een kostbare zaak. En lastig, want veel geld is er vaak niet. Tegelijkertijd wordt er in Nederland veel overcompleet gereedschap weggegooid. Stichting Gered Gereedschap brengt vraag en aanbod bij elkaar, door overcompleet gereedschap in Nederland in te zamelen, op te knappen en aan te bieden aan kleinschalige organisaties in ontwikkelingslanden. Voordat het gereedschap wordt opgeknapt, selecteert de Stichting alles wat aan materiaal binnenkomt. Zodat we er zeker van zijn dat er alleen kwalitatief goed gereedschap het land verlaat. Voor meer informatie kunt u kijken op www.geredgereedschap.nl