home > formido

Negen speciaalzaken onder een dak? Bij Formido Surhuisterveen is dat de gewoonste zaak van de wereld. De Feanster onderneming noemt zichzelf niet voor niets het grootste Doe Het Zelf-Warenhuis van Surhuisterveen en de wijde omgeving. Formido Surhuisterveen is behalve een reguliere bouwmarkt, meer dan dat. Wij bieden u alles op het gebied van bouwen, aankleden en decoreren in en rondom het huis. Daarbij is vernieuwen een van de sleutelwoorden. We volgen de laatste mode en houden het bedrijf up-to-date, vertelt bedrijfsleider Jaap van der Valk van de Feanster bouwmarkt. Op deze website kunt u alles vinden over de Formido van Surhuisterveen. U kunt onder het kopje afdelingen een kijkje nemen op de verschillende afdelingen. Daarnaast kunt u bij de verschillende menus bovenaan deze pagina nog meer informatie vinden over Formido. Hiernaast verwelkomen wij u ook graag in onze vestiging. Hier kunt u met eigen ogen zien dat wij de grootste bouwmarkt van Oost-Friesland zijn!

Sinds 1989 is de Formido in Surhuisterveen gevestigd. Tot op heden is de winkel op haar allereerste plekje gebleven en inmiddels is de Formido niet meer uit Surhuisterveen weg te denken. Vanuit de richting Harkema/Augustinusga betrekt de onderneming een vaste plaats in het aangezicht van Surhuisterveen. In de voormalige machinefabriek beschikt Formido over een zee aan ruimte waarmee de bouwmarkt zich kan specialiseren tot een super-speciaalzaak. Een zaak waarin door een shop-in-shop formule negen afdelingen zijn opgesteld, allemaal onder de naam Formido. De onderneming noemt zich immers niet voor niets het compleetste Doe Het Zelf-warenhuis.

De bouwmarktorganisatie Formido heeft inmiddels 83 vestigingen in heel Nederland. De onderneming behoort hiermee tot de vier grootste bouwmarktketens van Nederland. Formido is ontstaan uit de Houthandel Utrecht Bedrijven Organisatie (HUBO). Deze keten wilde op een gegeven moment het assortiment uitbreiden om zo onder de noemer bouwmarkt door te kunnen gaan. Op dat moment ontstond de Formido.